Homeopathie behandelt niet de ziekte maar de zieke mens.

Een homeopathisch consult is anders dan een consult bij de huisarts of specialist.

Een eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur waarin je rustig de tijd hebt om te vertellen waar je last van hebt.

De klacht wordt vervolgens uitgevraagd, bijvoorbeeld; Wanneer is de klacht ontstaan? Wat voor invloed heeft de klacht op je leven? Waar zit het? Is er iets dat de klacht verergerd of juist verminderd? 

Het homeopathisch middel wordt gekozen op de totaliteit van de (ziekte) symptomen, de persoonlijkheid en constitutie; Wie is de mens die deze klacht heeft ontwikkeld? Hoe reageer je op de uitdagingen van het leven, hoe sta je in het leven? Heb je eerder last van de warmte of van de kou? Hoe is je energie en je slaap?

Na afloop van het consult werk ik de casus uit. Als ik zelf het homeopathisch middel heb, stuur ik het kosteloos op. Is het middel niet in mijn bezit, dan maak ik een recept voor de Hahnemann apotheek die het vervolgens naar je opstuurt.

Na ongeveer  2 weken, soms eerder, nadat je het middel hebt ingenomen hebben wij contact (telefonisch of email, dit valt onder de consultprijs) om even kort te evalueren hoe het gaat.

 

Vervolgconsult

Na 4 tot 6 weken vindt het vervolg consult plaats. Dit duurt ongeveer een uur waarin wij bespreken hoe het met je gaat.

Indien nodig wordt het homeopathisch middel aangepast.

 

Kinderen en homeopathie

Bij kinderen vraag ik aan de ouder(s) hoe de zwangerschap en bevalling waren, de baby tijd en hoe het kind is, thuis en elders. Kinderen kunnen zelf vaak ook heel erg goed vertellen wat er aan de hand is en hoe ze dat vinden.