Mijn naam is Monique Kotten.

In juni 2021 ben ik afgestudeerd als Klassiek Homeopaat.

De opleiding heb ik gedaan aan de Academie voor Klassieke Homeopathie te Zwolle. 

Deze opleiding is op HBO niveau en bestaat uit vierenhalf jaar theorie en anderhalf jaar praktijkfase. Tijdens de praktijkfase heb ik onder supervisie van de docenten diverse cliënten homeopathisch mogen behandelen.

Tevens heb ik mijn HBO Medische Basiskennis diploma.

 

Als aanvulling ben ik in september 2021 een jaaropleiding Predictive Homeopathy gaan volgen. Er zijn meer stromingen binnen de homeopathie en ik wil zoveel mogelijk kennis vergaren om mijn cliënten de best mogelijke zorg aan te bieden.

 

Van zeer nabij heb ik mogen aanschouwen wat voor positieve werking de klassieke homeopathie heeft. Dit vond ik zo intrigerend dat ik besloot om klassieke homeopathie te gaan studeren. Ik heb daar nog geen seconde spijt van gehad.

Daarnaast werk ik al 32 jaar als doktersassistente. Ik heb een aantal jaren in een huisartsenpraktijk gewerkt maar het merendeel in het ziekenhuis. Ik heb op verscheidende poliklinieken gewerkt en de laatste 15 jaar ben ik werkzaam op de polikliniek chirurgie.

 

Door mijn werk in het ziekenhuis ben ik ervan overtuigd dat reguliere geneeskunde en homeopathische geneeskunde elkaar kunnen ondersteunen. Voorbeeld; als iemand een been breekt gaat dat been in het gips (regulier), een juist gekozen homeopathisch middel zal de aangroei van het bot echter stimuleren, waardoor iemand sneller zal herstellen.

 

Als het medisch gezien niet verantwoord is om alleen homeopathisch te behandelen zal ik ook niet aarzelen om u door te verwijzen naar uw huisarts of naar het ziekenhuis.