Klassieke homeopathie is een holistische geneeswijze.

Er wordt niet alleen gekeken naar de gezondheid klachten maar ook hoe de persoonlijkheid is. Wat is de levensloop, hoe reageert iemand op de uitdagingen van het leven? Ook onder andere voedselvoorkeuren, de slaap, of iemand het snel koud heeft of juist warm, dit allemaal wordt nagevraagd tijdens een consult.

Op basis van al deze informatie wordt een passend homeopathisch middel gezocht wat bij de totaliteit van al uw symptomen past.

Het homeopathisch middel activeert het zelf herstellend vermogen. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om zelf te genezen. Fysiek, emotioneel en mentaal komen weer in balans waardoor de klachten verbeteren of verdwijnen.

 

Samuel Hahnemann (1755-1843) is de grondlegger van de klassieke homeopathie.

Hij ontdekte het gelijksoortigheid principe; Wat bij een gezond mens klachten veroorzaakt, kan diezelfde klachten bij een ziek mens genezen als het in een  extreem verdunde en geschudde vorm is.

 

Homeopathische middelen zijn van plantaardige, dierlijke en minerale oorsprong. Ook van ziekteverwekkers kan een homeopathisch middel gemaakt worden.

 

Homeopathische middelen zijn veilig, duurzaam en geven geen bijwerkingen.

 

Een middel is pas homeopathisch als de oorspronkelijke substantie verdund en geschud is. Homeopathie is dus geen fytotherapie (planten geneeskunde)!

 

Klassieke homeopathie onderscheidt zich van complex homeopathie (de middelen die bij de drogist te verkrijgen zijn) doordat er per keer maar 1 middel gegeven wordt wat bij de totaliteit van de symptomen van de patiënt past. Dit is dus niet alleen de klacht waarvoor iemand komt (bijvoorbeeld eczeem), maar ook waar zit het, waardoor verergert / verbetert het, hoe gaat diegene om met deze klacht, wat voor impact heeft het op het leven, wanneer is het begonnen?