Klassieke homeopathie is een holistische geneeswijze.

Homeopathie behandelt niet de ziekte maar de zieke mens.

Tijdens het consult vraag ik  niet alleen naar de  gezondheid klachten. Ik wil u ook leren kennen.  Wat is er gebeurd in het leven, hoe reageert u op de uitdagingen van het leven, hoe staat u in het leven. Ook onder andere de voedsel voor- en afkeur, de slaap, of u het snel koud heeft of juist te warm, dit wordt allemaal uitgevraagd tijdens het eerste consult.

Bij kinderen vraag ik aan de ouder(s) hoe de zwangerschap en bevalling waren, de baby tijd en hoe het kind is, thuis en elders. Kinderen kunnen zelf vaak ook heel erg goed vertellen wat er aan de hand is en hoe ze dat vinden. 

Op basis van al deze informatie wordt een passend homeopathisch middel gezocht wat bij de totaliteit van al uw symptomen en uw persoonlijkheid past.

Het homeopathisch middel activeert het zelf herstellend vermogen. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om zelf te genezen.

 

Samuel Hahnemann (1755-1843) is de grondlegger van de klassieke homeopathie.

Hij ontdekte het gelijksoortigheid principe; Wat bij een gezond mens klachten veroorzaakt, kan diezelfde klachten bij een ziek mens genezen als het homeopathisch bereid is. 

 

Homeopathische middelen zijn van plantaardige, dierlijke en minerale oorsprong. Ook van ziekteverwekkers kan een homeopathisch middel gemaakt worden. Inmiddels zijn er al meer dan 8000 verschillende homeopathische middelen beschikbaar.

 

Homeopathische middelen zijn veilig, duurzaam en geven geen bijwerkingen. Er zijn geen dierproeven gedaan met de homeopathische middelen. De middelen zijn op gezonde vrijwilligers getest.

De middelen kunnen naast de reguliere medicatie gebruikt worden.

Homeopathie is geen fytotherapie (planten geneeskunde)!

 

Klassieke homeopathie onderscheidt zich van complex homeopathie (de middelen die bij de drogist te verkrijgen zijn) doordat er per keer maar 1 middel gegeven wordt wat bij de totaliteit van de symptomen van de patiënt past. Dit is dus niet alleen de klacht waarvoor iemand komt (bijvoorbeeld eczeem), maar ook waar zit het, waardoor verergert / verbetert het, hoe gaat diegene om met deze klacht, wat voor impact heeft het op het leven, wanneer is het begonnen?