Wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfherstellend vermogen activeert.

Door fysieke, mentale en/of emotionele disbalans ontstaat er ziekte. Het homeopathisch middel heeft als doel om de balans te herstellen. Hierdoor zullen de klachten verminderen en zelfs verdwijnen.

 

Homeopathie behandelt niet de ziekte maar de zieke mens.

Tijdens het consult vraag ik  niet alleen naar de  gezondheid klachten. Ik wil u ook leren kennen.  Wat is er gebeurd in het leven, hoe reageert u op de uitdagingen van het leven, hoe staat u in het leven. Ook onder andere de voedsel voor- en afkeur, de slaap, of u het snel koud heeft of juist te warm, dit wordt allemaal uitgevraagd tijdens het eerste consult.

Op basis van al deze informatie wordt een passend homeopathisch middel gezocht wat bij de totaliteit van al uw symptomen en uw persoonlijkheid past.

 

 Kinderen en homeopathie

Bij kinderen vraag ik aan de ouder(s) hoe de zwangerschap en bevalling waren, de baby tijd en hoe het kind is, thuis en elders. Kinderen kunnen zelf vaak ook heel erg goed vertellen wat er aan de hand is en hoe ze dat vinden. 

 

Hoe is homeopathie ontstaan?

Samuel Hahnemann (1755-1843) is de grondlegger van de klassieke homeopathie.

Hij ontdekte het gelijksoortigheid principe; Middelen die in onverdunde vorm klachten veroorzaken bij gezonde mensen, kunnen in verdunde en geschudde vorm (homeopathische bereiding) diezelfde klachten bij zieke mensen doen verdwijnen.

 

Waar zijn homeopathische middelen van gemaakt?

Homeopathische middelen zijn van plantaardige, dierlijke en minerale oorsprong. Ook van ziekteverwekkers kan een homeopathisch middel gemaakt worden. Inmiddels zijn er al meer dan 8000 verschillende homeopathische middelen beschikbaar.

 

Voordelen van homeopathie.

Homeopathische middelen zijn veilig, duurzaam en geven geen bijwerkingen. Er zijn geen dierproeven gedaan met de homeopathische middelen. De middelen zijn op gezonde vrijwilligers getest.

De middelen kunnen naast de reguliere medicatie gebruikt worden.

Homeopathie is geen fytotherapie (planten geneeskunde)!